2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Does anyone see anything obvious?

Old 02-02-2006, 06:10 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

Alright, the throttle is behaving really irratic, I mean, holy ****, I start it up, it starts at 1k and climbs to 3.5k, usually I rev it and it comes down to 1k-750ish. I realize cold start, but, it revs to 3.5k and then does little jumps of 50rpms or so, just enough to twinge the needle.



So, if ANYONE sees anything else that can go, or any obvious problems, then let me know....
tancred is offline  
Old 02-02-2006, 06:35 PM
  #2  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

Originally Posted by tancred' post='799037' date='Feb 2 2006, 05:10 PM

Alright, the throttle is behaving really irratic, I mean, holy ****, I start it up, it starts at 1k and climbs to 3.5k, usually I rev it and it comes down to 1k-750ish. I realize cold start, but, it revs to 3.5k and then does little jumps of 50rpms or so, just enough to twinge the needle.



So, if ANYONE sees anything else that can go, or any obvious problems, then let me know....




Major concern is sticking, throttle is getting stuck open at odd RPMs stuck at 1100 sometimes stuck at 4-6k. And it doesnt matter if I drive nice or hard, sticking.. and I cant figure it out for the life of me. I might get a new throttle cable, I dont know what to do..



Dustin
tancred is offline  
Old 02-02-2006, 08:00 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 218
Default

I had a similar problem when i would rev it out to around redline a couple of times or just keep it above 6 for a little bit it would stick above 1,000. I tried different things but what seemed to help the best was just taking cleaner and cleaning it out, i don't know if gunk was stuck on the butterflies or what, but now i don't have that problem.
NoeVuh is offline  
Old 02-02-2006, 08:17 PM
  #4  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

I wanted to test that, because I just got done doing it, and then for some reason my car is cranking super slow and shitty, and everytime I Get out of it, I get the static shock from hell...



so new issues..yay.
tancred is offline  
Old 02-02-2006, 10:35 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: watertown wisconsin
Posts: 1,331
Default

did you happen to remove the ground from the motor to the fire wall when you removed and installed your uim? id check that.
fc3sboy1 is offline  
Old 02-02-2006, 10:37 PM
  #6  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

I didnt have a ground on my UIM, I had one on the top of my engine.



Where would there have been a ground on the UIM? And I was under the impression you only ground the engine block not the manifolds.
tancred is offline  
Old 02-02-2006, 11:08 PM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Highways of the Midwest
Posts: 896
Default

http://fc3spro.com/TECH/HOWTO/TBM/tbm.html

as for what you can remove.





I had a similar problem when I did the TB mod, there is a lobe on one of those rods that can get stuck, follow the above directions and take off everything that you dont want to keep. (thermowax?)
psyclo is offline  
Old 02-03-2006, 01:03 AM
  #8  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

Hey, that was useful! I didnt remove my fast idle cam. That solves maybe 1 problem I really cant tell since my car refuses to start and idle at the moment. But I think its useful info.
tancred is offline  
Old 02-03-2006, 07:59 AM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Highways of the Midwest
Posts: 896
Default

vaccum leaks?
psyclo is offline  
Old 02-03-2006, 09:56 AM
  #10  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

No, bad battery terminal I think on the negative.
tancred is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Does anyone see anything obvious?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.