2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

wont start

Old 11-10-2006, 11:12 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

my battery has good voltage..brake lights work so i know i have voltage...i turn the key and nothing happens cant hear the fuel pump, windows dont work etc.... checked the alternator wiring and starter wiring...all interior out of car....i have the ecu mounted to the floor....there are three ground wires in the harness that are not grounded i thought they were just for the heater blower and that stuff behind the dash..could this be the problem...or does the ecu have its own ground wire?
rx7ahh is offline  
Old 11-11-2006, 02:38 PM
  #2  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

guess no one knows hmm
rx7ahh is offline  
Old 11-11-2006, 05:00 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,838
Default

check the main fuse under the hood.



kevin.
teknics is offline  
Old 11-11-2006, 06:08 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Hell (Colorado School of Mines)
Posts: 517
Default

Even better, check all your fuses.
CGeek2k is offline  
Old 11-12-2006, 08:40 PM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

yeah i did check all the fuses
rx7ahh is offline  
Old 11-12-2006, 08:52 PM
  #6  
amp
Super Moderator
 
amp's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: New Jersey
Posts: 3,928
Default

check your battery with a meter..

im pretty sure the brake lights requires less juice than the window motors..

try startin her up jumped with another car..
amp is offline  
Old 11-13-2006, 11:37 AM
  #7  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

the battery has power...its like something is wrong with the ignition....i turn the key and nothing happens...i cant hear the fuel pump turn on or anything....i checked the starter cables to see if they were loose...im going to check them again to make sure....
rx7ahh is offline  
Old 11-14-2006, 05:26 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,838
Default

double check the main fuse, pop the little plastic cover off and make 100% sure it isnt broken.



kevin.
teknics is offline  
Old 11-14-2006, 07:40 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Mangaf, Kuwait
Posts: 147
Default

Originally Posted by teknics' post='845349' date='Nov 14 2006, 03:26 PM

double check the main fuse, pop the little plastic cover off and make 100% sure it isnt broken.



kevin.


or if you have a multi-meter (dvom) meter it for continuity, best way to be sure.
hillbilly is offline  
Old 11-14-2006, 11:39 PM
  #10  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Grape town baby
Posts: 125
Default

Might be the switch in the steering column. They go bad from time to time. Try turning the key several times over to see if you can get it to catch. Otherwise pilfer one from another car or go to the stealership.



Steve
MtnRacer is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: wont start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.