Vacuum Hose Trouble - Page 2 - NoPistons -Mazda Rx7 & Rx8 Rotary Forum

2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Vacuum Hose Trouble

Old 03-18-2003, 04:05 PM
  #11  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 240
Default

Originally Posted by Baldy' date='Mar 18 2003, 02:59 PM
I could be wrong, but I'm pretty sure that is one of the three that lead to the front of the throttle body or dynamic

chamber, somewhere in that area. Let me see if I can find a better explanation...
The three that run up into the dynamic chamber are all still attached at the bottom. I'm thinking it might be this hose. There are two hoses coming from the left there. One has a throttle cable in it, and the other one is unaccounted for. Can anyone just go look at their engine and tell me where that one leads?
87RX7NA is offline  
Old 03-18-2003, 04:10 PM
  #12  
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

that's your cruise control cable and hose...they lead to a black cylinder in the corner, right? if so, that's what it is

even if that were the hose you're thinking of, it would have to wrap all the way around the UIM, so that's not it.



if those 3 hoses are accounted for, where does the middle one lead? (they are lined up vertically on the dynamic chamber

right near the throttle body, right?)
Baldy is offline  
Old 03-18-2003, 04:11 PM
  #13  
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

and kudos to you for replacing the oil metering line without breaking another...I couldn't do that
Baldy is offline  
Old 03-18-2003, 04:13 PM
  #14  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 240
Default

Yup, dude, you were right. I thought it was accounted for, but last night a few of us were working on the car, and someone must've bumped it loose. One more thing. Where does that cruise control hose run to?
87RX7NA is offline  
Old 03-18-2003, 04:17 PM
  #15  
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

closest to the firewall, on the side of the LIM, or possibly on the lower UIM, there are 3 places for hoses, 2 of them are

already blocked off, one of which is angled upward



the other 2 are pointing toward the firewall, and the middle one should not be capped->that's where I put mine



I could be wrong on this, because I had 2 choices for this hose, and wasn't sure...the one I described just seemed to fit

better
Baldy is offline  
Old 03-18-2003, 04:20 PM
  #16  
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

and what was it that you were doing to take all this apart?
Baldy is offline  
Old 03-18-2003, 05:59 PM
  #17  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 240
Default

I was porting the intake and replacing my PD.
87RX7NA is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
MugenCho
3rd Generation Specific
10
08-16-2005 12:14 AM
androidmj
3rd Generation Specific
2
10-28-2003 02:10 PM
1988RedT2
2nd Generation Specific
5
08-23-2003 01:54 AM
Orochinoyamato
3rd Generation Specific
7
07-14-2003 12:30 AM
bluerush1984
2nd Generation Specific
1
07-05-2003 06:18 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Vacuum Hose Trouble


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.