2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Racing Beat

Old 05-08-2004, 01:04 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Thumbs up

i just put a racing beat full exhaust on my car...with the fuel cut controller and everything and after driving it for one day the car shut down...i got it runnning again but it sounds like its only running on one rotor....anyone think they might know whats wrong?? please help
rx7ahh is offline  
Old 05-08-2004, 02:29 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 288
Default

there is a chance you blow the motor. 3" exhuast + FCD is a killer without any other mods. espeicaly if you don't have a boost gauge and can let off before boost goes to high...
Scott 89t2 is offline  
Old 05-08-2004, 08:45 AM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

i got it runnning again but it sounds like its runnning on one rotor
rx7ahh is offline  
Old 05-08-2004, 01:57 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: LA, USA
Posts: 1,622
Default

Like he said, RB full exhaust and FCD = Boom



Did you take the car out for a full 3rd gear run...





Do a compression test quickly, remove one spark plug from each chanber and feel with you finger tips bounces from each face. You'll need friend to help. Do one rotor at time. Must likely it will be the rear rotor.



C
turborotor is offline  
Old 05-08-2004, 02:37 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,108
Default

Do a compression test. There is a chance it could also be the FCD. Try unplugging the FCD and start the car.
Cheers! is offline  
Old 05-08-2004, 10:35 PM
  #6  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Default

i havnt checked the compression yet but..the spark plugs in the rear arnt getting gas to them..
rx7ahh is offline  
Old 05-08-2004, 10:48 PM
  #7  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine
Posts: 96
Thumbs up

could it be the O2 sensor?
rx7ahh is offline  
Old 05-08-2004, 11:07 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Boston Ma.
Posts: 1,420
Default

Originally Posted by rx7ahh' date='May 8 2004, 07:48 PM
could it be the O2 sensor?
No, check your fcd like Cheers! said.
RONIN FC is offline  
Old 05-08-2004, 11:09 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,849
Default

boost spikes = bad if you dont know what your boosting at, i dunno about FC's but FD you cant run a full exhaust on a stock ECU and not get spikes so ..
nopistons94 is offline  
Old 05-08-2004, 11:16 PM
  #10  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,108
Default

you can run the car without an o2 sensor, your gas mileage would just suck ***.
Cheers! is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Racing Beat


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.