2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

oil pressure!

Old 04-07-2011, 01:57 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Wyoming
Posts: 51
Default

when it sits at idle at normal temp, it has 50 lbs or pressure, but when i take it on the interstate and run it at 65 MPH the oil pressure drops to 30lbs or less.



was wondering if this was normal operations. If not whats going on?



thanks
ReD_TO4b is offline  
Old 04-07-2011, 09:06 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wayne NJ
Posts: 1,440
Default

Stock gauge isn't very reliable try cleaning contact on the sensor they get all oily. I'd recommend an aftermarket sensor and gauge for more presice readings
jwteknix is offline  
Old 04-08-2011, 11:24 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ky
Posts: 2,725
Default

i would def verify with a more precise gauge. if that is correct your oil pressure is *** backwards.
Seppuku is offline  
Old 04-13-2011, 01:28 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: I don't really exist ...
Posts: 490
Default

check the connection at the sender.
diabolical1 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rescue Rotary Racer
Rotary Engine Building, Porting & Swaps
1
06-30-2013 12:07 PM
rx7fcfc
2nd Generation Specific
1
05-31-2010 11:02 PM
rx7fcfc
2nd Generation Specific
3
05-28-2010 09:53 AM
Rotarian 1126
3rd Generation Specific
8
04-14-2004 07:38 PM
runnermatt
2nd Generation Specific
1
08-24-2001 06:40 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: oil pressure!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.