2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

new exhaust - airpump?

Old 02-04-2006, 08:12 PM
  #1  
div
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default

After having my car run like hell, die, shoot flames out of the middle of the exhaust, and finally catch fire I decided the problem was a clogged cat. The new exhaust went up today. RB cat replacement pipe w/presilencer to a dual N1 catback (thanks 1987rx7guy, it arrived and bolted right up). Changed the oil and O2 sensor while I had it up and apart.

Started it up - it runs like ****. Sounds great. runs horrible. the idle is uneven and between the loping chugs the lights dim and the entire idiot cluster kicks on and off. ran it up and down the street, off idle it runs like ****, too. White smoke everywhere. looks like I seafoamed the 6.0 in my truck all over again.



So.



I've still got the airpump on there. Yes, it's an S4 and I know I can take it off. Was planning on doing that tomorrow. But I don't think having the airpump going on an opened up exhaust would cause these problems, or am I missing something?



Before I ordered the exhaust i checked the compression, mid 90s front and rear. I'm checking it again in the morning when it's daylight and I can see. I'm also checking to make sure I didn't pull any vacuum hoses loose while fighting with the O2 sensor.



Anybody have any other ideas? It was running great prior to the cat clogging - no smoke, smooth idle.



thank in advance...



-div
div is offline  
Old 02-05-2006, 12:42 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

Thats pretty weird man, I mean, having too free flowing shouldnt cause any issues with idles and stuff. But being clogged, I dont know. Thats just odd, Um. If your lights are dying / dimming at idle and your running like **** then check your terminals, alternator, not that its related to your issue, but I had to take in my battery and alternator for a test because I was having similar electrical issues. Check your grounds, and I dunno..good luck with that..



If your S4 dick with your EGR, I dunno..
tancred is offline  
Old 02-05-2006, 10:03 AM
  #3  
div
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default

Weird is right. MAF flap was stuck open. Pulled it, dumped a can of electroincs cleaner in it - still sticks. Looks like I need a new one, unless anyone has any ideas on how to make it stay un-stuck.
div is offline  
Old 02-06-2006, 11:59 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Salt Lake City
Posts: 319
Default

If you need a new AFM, I have one, you can have, just pay shipping, its just hanging out in the garage..
tancred is offline  
Old 02-06-2006, 07:12 PM
  #5  
div
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Default

Is it for a TII or an N/A? I'm assuming there's a difference between the two - I'm N/A.



Originally Posted by tancred' post='799855' date='Feb 6 2006, 09:59 AM

If you need a new AFM, I have one, you can have, just pay shipping, its just hanging out in the garage..
div is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
1Revvin7
2nd Gen F.A.Q.'s
23
10-21-2016 09:41 PM
FDeez
3rd Generation Specific
4
06-30-2003 11:42 AM
needa86NAat
2nd Generation Specific
7
02-22-2003 05:39 PM
rotary speedster
RX-7 & RX-8 Parts For Sale & Wanted
0
01-15-2003 12:26 PM
sleeperRX7
2nd Generation Specific
5
03-30-2002 03:34 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: new exhaust - airpump?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.