2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Fluctuating Idle

Old 12-19-2003, 05:47 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Hell (Colorado School of Mines)
Posts: 517
Default

I just did the TB mod and when I got the system back together the idle fluctuated between 1200 and 1400 RPM . I reset the TPS. Is there something else I have to reset? I was thinking the BACV, if that can even be adjusted.

thnx
CGeek2k is offline  
Old 12-19-2003, 08:09 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: Dover DE
Posts: 989
Default

Check everything for ait leaks first, you may have knocked off or forgotten a vacuum line, or your O-ring may have fallen out. Also make sure the throttle plates are closing all the way now.
TheCamel is offline  
Old 12-20-2003, 12:54 AM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Hell (Colorado School of Mines)
Posts: 517
Default

Well I adjusted the idle and checked the vac lines and now it won't idle at all when its cold. Runs great when its warm though. I was afraid the TB mod would cause this but several people said that it ran just fine when cold. Did I do something wrong or should I have expected this?
CGeek2k is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Sivart_R1
3rd Generation Specific
2
05-13-2016 02:52 AM
Dev
2nd Generation Specific
5
05-29-2006 04:57 PM
10th_ann_TII
2nd Generation Specific
1
11-05-2005 03:52 AM
4RotorRocket
2nd Generation Specific
1
07-18-2005 01:44 PM
FikseRxSeven
Performance Mods
25
05-22-2005 01:43 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Fluctuating Idle


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.