2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Car Wont Cold Start

Old 01-14-2004, 12:42 PM
  #1  
nyt
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 102
Default

So its been about 10F at night lately. In the morning when I get up, my TII does NOT want to start. This morning I had to use brake cleaner to get the thing to kick over.



The car has NO hard start problems whatsoever, and even starts up fine if the car is reasonably cold, but not freezing.



It's not flooding, in fact it's not getting enough fuel it seems.



Any idea on what the problem could be?
nyt is offline  
Old 01-14-2004, 12:54 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Schofield Barracks, HI
Posts: 2,259
Default

hey sounds like my car...but i got it fixed



what are the mods...that might help us out ..



i know on my car my haltech ecu wasnt tuned for cold start
FrestyleFC3S is offline  
Old 01-14-2004, 12:56 PM
  #3  
nyt
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 102
Default

Originally Posted by FrestyleFC3S' date='Jan 14 2004, 10:54 AM
hey sounds like my car...but i got it fixed



what are the mods...that might help us out ..



i know on my car my haltech ecu wasnt tuned for cold start
its stock. I tested every sensor according to the FSM.



MAF was fine, coolant temp was fine, tps is fine and calibrated to 1k ohms, air temp sensor was fine, i have absolutely no ****** clue whats doin it..
nyt is offline  
Old 01-14-2004, 01:16 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Schofield Barracks, HI
Posts: 2,259
Default

hmmmmmmmmmmmmmmmm...... try using the throttle while starting?
FrestyleFC3S is offline  
Old 01-14-2004, 01:49 PM
  #5  
nyt
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 102
Default

Originally Posted by FrestyleFC3S' date='Jan 14 2004, 11:16 AM
hmmmmmmmmmmmmmmmm...... try using the throttle while starting?
yeah of course i tried that =] helps sometimes..



not enough tho
nyt is offline  
Old 01-14-2004, 02:22 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Boston Ma.
Posts: 1,420
Default

Try spraying plenty of either/starter fluid into the intercooler, put the pipe back on quickly, and try that.
RONIN FC is offline  
Old 01-14-2004, 03:26 PM
  #7  
nyt
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 102
Default

Originally Posted by RONIN FC' date='Jan 14 2004, 12:22 PM
Try spraying plenty of either/starter fluid into the intercooler, put the pipe back on quickly, and try that.
thats what im doing.. spraying brake cleaner into the primary runners... but id like a permanent solution
nyt is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DJ Blu
2nd Generation Specific
17
06-18-2005 06:36 PM
net seven
2nd Generation Specific
4
01-03-2005 10:54 PM
ColinRX7
Insert BS here
11
01-10-2004 04:00 PM
Shane.Trammell
2nd Generation Specific
63
02-04-2003 10:53 PM
94touring
3rd Generation Specific
6
01-23-2003 01:46 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car Wont Cold Start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.