2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Car Is Acting Weird...

Old 02-17-2004, 08:34 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Northern Jersey
Posts: 15
Default

...as usual, but this is pretty strange.



So I get into my car today, and do the usual thing to turn it on. Next thing I know I get a LOUD *** beep thats constant, so I shut the car off, turn it back on, the constant beep comes back on. So I turn up the radio ignore it, than after a couple of minutes it just shut off . Next, I noticed when I start my car now, sometimes the car's idle will drop low enough that the car feels like shutting off, and the engine starts vibrating like crazy. So I give it about 1k until it stops which is usually when the car warms up. At one point, I started the car, idled normally for a few seconds, than just died out. I started it back up, and it was about to die until I gave it some gas.



What do you guys think whats up? The car runs fine, pulls, and everything when its warm.



It seems the sound goes off when the car warms up, but I have no idea whats the problem.
ivkk is offline  
Old 02-17-2004, 08:43 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: union, new jersey
Posts: 8,079
Default

check your coolant levels
FikseRxSeven is offline  
Old 02-17-2004, 09:15 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ky
Posts: 2,725
Default

warning beeps are usualy best if not ignored....
Seppuku is offline  
Old 02-17-2004, 09:15 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

The loud *** beep means you have low *** oil or low *** coolant...that's why there's a LOUD *** BUZZER!
89 Rag is offline  
Old 02-17-2004, 10:40 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Northern Jersey
Posts: 15
Default

The oil was changed today..



Pressure gets to 60psi during acceleration.



Pressure stays between 30-60psi during idle.



The coolant was filled today.



So, what next...
ivkk is offline  
Old 02-17-2004, 11:40 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

If you constantly have to fill it w/ coolant and now you have an idle problem, only when the car is cold, I would guess the hose from the rear plate to the thermowax assy. has a leak. any visible signs of fluid leak under the car after its parked overnight?
89 Rag is offline  
Old 02-18-2004, 12:29 AM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Northern Jersey
Posts: 15
Default

I don't fill it up frequently, I just did to make sure it wasnt the coolant level.



No visible leaks. But I am getting smoke from the exhaust because of a leaky turbo. Other than that, no signs. I even did the bubble test, nothing.
ivkk is offline  
Old 02-18-2004, 09:07 AM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Northern Jersey
Posts: 15
Default

I checked the coolant last night, and filled it up until it started pouring out.



This morning I get in my car to warm it up, turn it on, works fine. I go inside change, go back out, get in car and its idling low enough that it feels like shutting off. So I get sit and see what happens. Oil pressure drops, not more than 20 seconds later the car dies out. So I see my warning lights are dim as hell like its barely getting power. I try crank, no power! Nothing from the battery almost like its dead. The lights were dim as hell, heater was barely running. AND! when I pressed on my brakes (abs bypassed) the ******* oem boost guage would go up and down. Everytime I pressed out the brakes it would go up, let go slowly drop and stay in the middle, press again and it would move back up. Whats wrong?
ivkk is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dubsrwe
2nd Generation Specific
2
10-20-2007 02:57 PM
XeroPistonFC
2nd Generation Specific
5
11-18-2005 05:30 PM
conner
2nd Generation Specific
0
06-30-2005 09:46 PM
Nemesis
ECU Map Downloads
6
10-30-2003 06:38 PM
ROTARYROCKET7
2nd Generation Specific
18
04-22-2003 08:43 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car Is Acting Weird...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.