2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

13BT ECU Problem

Old 03-11-2006, 02:59 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 13
Default

I just did a 13bt swap in my 91 N/A and ran into some problems when it came time to start it up. We found out that when running on the turbo ECU, the Injectors where running wide open , flooding the engine out every time we tried to start the car. After hours of making sure we had everything hooked up, we decided to try and start the car using the N/A ECU. It started right up no problem. We opened up the 13bt ECU to check if the board had any burnt spots or bad solder points but we found nothing, the board looked brand new. I started to think maybe we might of done something to the harness when we tied the N/A windshield whiper harness into the control panel harness going to the ECU. I cant figure out what the problem is? Can anyone help me figure out whats going wrong here?
xxcarpathia is offline  
Old 03-11-2006, 03:35 PM
  #2  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Default

Do you have a 89-91 turbo ecu? and a 89-91 mass air? and 89-91 pressure sensor?
DriftT2 is offline  
Old 03-11-2006, 03:36 PM
  #3  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Default

OH OH and what motor do u have///.... S5 or s4?
DriftT2 is offline  
Old 03-11-2006, 03:46 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 13
Default

Yes Its a S5 and i do have the T2 ECU, Mass Air and Pressure sensor.
xxcarpathia is offline  
Old 03-11-2006, 06:16 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

id say if you can plug in the na ecu and everything works, and it doesnt with the t2 ecu, the ecu is bad. there are only 2 pins different between the na and t2, neither one is all that big a deal (vdi and 6pi, vs knock and boost control)
j9fd3s is offline  
Old 03-11-2006, 06:33 PM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 13
Default

would it be ok to run on the N351 N/A Ecu till i get the Turbo N374 ECU ?



Also ive read that the N374 ECU is from "Knight Sport" couldnt i just run the N340 ECU? http://www.infinkcdesigns.com/mazda/Mazda.html
xxcarpathia is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ill_booger
2nd Generation Specific
6
02-14-2008 11:48 AM
Boosted30psi
RX-7 & RX-8 Parts For Sale & Wanted
4
05-30-2005 08:28 PM
Veritas
ECU Discussions
2
05-28-2005 06:35 PM
crazykrx7
RX-7 & RX-8 Parts For Sale & Wanted
10
11-04-2003 10:16 PM
gusman
2nd Generation Specific
3
08-30-2002 01:31 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 13BT ECU Problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.