Single Turbo Discussion Area for discussing single turbo RX-7's.

Overboost Problem :(

Old 03-30-2005, 02:47 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2001
Location: NJ
Posts: 4,981
Default

OK so here is the deal. Car was fine when I put away in october. Installed new boost controller and took her for a ride today. I had it set at 10psi went to 16. Had it set to 0psi spiked 22psi!! turned boost controller off was climbing up to 15 when I let off the gas(10psi spring). I was going to try and elimnating the boost controller and hooking up hoses direct, but just got annoyed and parked the car.

Now I am 10000% sure the hoses and wiring is hooked up correctly. I'm thinking one of the 2 hoses to the WG melted, or the WG is stuck. Only problem is that I swear I hear it open(it wents to the street)

anyone? bueller?
turbovr6 is offline  
Old 03-30-2005, 02:48 PM
  #2  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2001
Location: NJ
Posts: 4,981
Default

oh it's the Blitz sbd-ic or whatever LOL
turbovr6 is offline  
Old 03-30-2005, 04:03 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Tulsa, OK
Posts: 3,346
Default

Makes sure the hoses aren't busted. Maybe try using just the wastegate with the spring, and then hook the boost controller back up.
94touring is offline  
Old 03-30-2005, 06:54 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

[quote name='94touring' date='Mar 30 2005, 02:02 PM']Makes sure the hoses aren't busted. Maybe try using just the wastegate with the spring, and then hook the boost controller back up.

[snapback]692980[/snapback]

[/quote]



yar, bypass said boost controller
j9fd3s is offline  
Old 03-31-2005, 02:58 PM
  #5  
DUB
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 568
Default

put manifold pressure to the WG to see if it opens.
DUB is offline  
Old 03-31-2005, 05:16 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: union, new jersey
Posts: 8,079
Default

have you tried pulling the vac hose from the boost controller to the top of the mushroom part of the wastegate? should get 10lbs, a leak on the hose from the nipple on the side of the wastegate will cause spiking too. right?
FikseRxSeven is offline  
Old 03-31-2005, 06:09 PM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: fredneck MD
Posts: 4,107
Default

[quote name='FikseRxSeven' date='Mar 31 2005, 06:15 PM']have you tried pulling the vac hose from the boost controller to the top of the mushroom part of the wastegate? should get 10lbs, a leak on the hose from the nipple on the side of the wastegate will cause spiking too. right?

[snapback]693590[/snapback]

[/quote]





yeah hook the nipple on the side to manifold. It will run off the wastegate spring then.
rfreeman27 is offline  
Old 04-01-2005, 05:22 PM
  #8  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2001
Location: NJ
Posts: 4,981
Default

yeah wastegate works fine hooked to hotpipe. something is screwy with the boost controller
turbovr6 is offline  
Old 04-03-2005, 09:19 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: union, new jersey
Posts: 8,079
Default

i hav the manual for the boost controller in english in my computer.. want me to send it to you?
FikseRxSeven is offline  
Old 04-04-2005, 06:15 AM
  #10  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2001
Location: NJ
Posts: 4,981
Default

[quote name='FikseRxSeven' date='Apr 3 2005, 10:18 PM']i hav the manual for the boost controller in english in my computer.. want me to send it to you?

[snapback]694848[/snapback]

[/quote]

Thanks Martin, I have it though. I think it's the controller thats fucked up not me
turbovr6 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Overboost Problem :(


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.