Single Turbo Discussion Area for discussing single turbo RX-7's.

LOW BOOST (SOLVED)

Old 06-21-2009, 05:46 PM
  #1  
dac
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2001
Location: Portland, OR
Posts: 790
Default

I'm posting this because maybe it will help someone else.



After my motor rebuild, my motor just wouldn't boost. 3-5 PSI MAX. I rebuilt the turbo, replaced the fuel pump (I needed to anyway) stuck a camcorder under the hood and went for a drive to watch the fuel pressure gauge. Presssure was GOOD.



So today I found an article on making a PLUG and connecting it to an air compressor to check for leaks. Sure enough, Every single one of my hose clamps was leaking. Then I found a HUGE leak under my throttle body and a ripped gasket was the cause. I carefully cut a new one and took it for a spin..



WOW..



17+ PSI of boost. And it pulls like a freight train. I've got a spool in the rear and went right through 1st and 2nd gear with full tire spin, I had to let up. It finally feels faster than my 350z.



I hope to get it to the drags in a couple of weeks to see how it will do. I'm thinking 12's but hoping for a high 11.
dac is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
skunkworks
Single Turbo Discussion
13
04-10-2008 10:53 AM
Baldy
2nd Generation Specific
12
03-25-2003 08:05 PM
Turbo II
1st Generation Specific
7
02-10-2003 09:30 PM
CrazyAssRX7
2nd Generation Specific
27
02-02-2003 09:14 PM
Rob x-7
2nd Generation Specific
9
04-09-2002 09:36 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: LOW BOOST (SOLVED)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.