2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Weird Shudder When Starting From A Stop

Old 02-24-2005, 12:28 PM
  #1  
Super Moderator
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

Like when you let up too much clutch, and the car shudders but doesn't buck, I'm getting that more than before. Just starting from a stop; when I'm already moving it doesn't do it. I just give it more gas and ease out on the clutch more to make is smooth, but it worries me that it didn't do this before (during normal/correct operation). What do I need to check out? Tranny, driveshaft?





If you don't know what I mean, here's another example. It also feels like when on a wet road, and the tires break loose from a stop if you stomp the gas, creating that rumble/shudder of the tires bouncing/trying to grip (I guess?).
Baldy is offline  
Old 02-24-2005, 12:32 PM
  #2  
Administrator
 
Join Date: Jul 2001
Location: Stuart, FL
Posts: 24,412
Default

If it's driveshaft you shouldnt be able to accellerate out of it. It should continue through the gears.
phinsup is offline  
Old 02-24-2005, 12:35 PM
  #3  
Super Moderator
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

Originally Posted by phinsup' date='Feb 24 2005, 01:31 PM
If it's driveshaft you shouldnt be able to accellerate out of it. It should continue through the gears.

okey dokey.



oh, and the front diff mount is relatively new, a mazdatrix competition unit. Also I've replaced all bushings that came in the energy suspension kit.
Baldy is offline  
Old 02-24-2005, 01:17 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: Richardson Texas
Posts: 4,326
Default

my gslse does that but check the fsm bc theres somethign in there about it i think, the probs go from simple braces and stuff all the way up to engine bearings i think.
Shane.Trammell is offline  
Old 02-24-2005, 07:39 PM
  #5  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
Default

Sounds to me like you've got broken motor mounts.





-Justin
FC3S-RE is offline  
Old 02-25-2005, 12:05 AM
  #6  
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 84
Default

Hot spots on the flywheel, pp and clutch disc.
trochoid is offline  
Old 02-25-2005, 12:10 AM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 1,145
Default

broken motor mount, tranny mount perhaps.
cymfc3s is offline  
Old 02-25-2005, 07:46 AM
  #8  
Super Moderator
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

That makes sense, I would always hear a slight clunk when getting on the throttle after shifts.
Baldy is offline  
Old 02-25-2005, 11:17 AM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: Richardson Texas
Posts: 4,326
Default

Originally Posted by Baldy' date='Feb 25 2005, 07:46 AM
That makes sense, I would always hear a slight clunk when getting on the throttle after shifts.



what makes sense, the motor mounts? im asking bc i have the same symptoms
Shane.Trammell is offline  
Old 02-25-2005, 11:31 AM
  #10  
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: VA
Posts: 2,535
Default

Motor mounts will last forever if you drive like a Grandma. You all DO drive like Grandma, DON'T YOU?
1988RedT2 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Weird Shudder When Starting From A Stop


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.