2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

starting issue. Trader Score: (6) Join Date: Mar 2009 Location: the d

Old 07-23-2010, 10:05 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: the dalles oregon
Posts: 25
Default

well it seems that no matter what i do i can't get my car to run. its really driving me nuts. i can get it to start if i do the oil in the lower plug holes. but everything in the car checks out as good, even the water thermo thing so dont even suggest telling me to test it. anyways since it is a bitch to get started and warm up i was wondering if there is another way to test the tps. and also will a faulty tps keep the car from starting? im not sure im out of ideas and since this is my dd i need it fixed asap.the engine is flooding out. not sure why but it floods insanely fast. first turn of the key. its a TURBO SWAPPED base s4. no emissions. the motor is fairly new, just got done breaking it in on a "fresh" rebuild. and it was running fine until one day i was gettin on the freeway and got on it. i hit a 6k roadblock and couldnt go passed it. ever since then its been like this. tried 3 different ecu's and not a single difference.

it seems to want to start with the tps unhooked. but still didnt take off



any ideas?

thejallenator is offline  
Old 08-09-2010, 04:28 PM
  #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: the dalles oregon
Posts: 25
Default

this site isnt that active is it?
thejallenator is offline  
Old 08-10-2010, 07:40 AM
  #3  
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Tallahassee, FL
Posts: 5,426
Default

I'm not expert, but it sounds like your injectors might be stuck open. Have you had those tested?
Baldy is offline  
Old 08-10-2010, 08:37 AM
  #4  
Administrator
 
Join Date: Jul 2001
Location: Stuart, FL
Posts: 24,412
Default

I don't think this got much attention because of the title.



TPS could flood it, leaky injectors or one stuck open could also do what you are describing. I'm assuming you've done a compression check just to make sure you didn't blow something, having to pour oil in the lower plug hole makes me wonder....
phinsup is offline  
Old 08-10-2010, 02:14 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: the dalles oregon
Posts: 25
Default

yea. idk what happened to the title. i think i copied it over from the club.. but i know the injectors arent bad, or stuck open. they were just serviced at witchunter about 911 miles ago. but its all good, i've given up trying to get help for the car and just doing the simple thing IMO. so if you know anyone needing turbo parts send them my way. its gettin parted out...
thejallenator is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kristopher_d
Northwest
0
03-02-2008 02:36 PM
greenfaceman
2nd Generation Specific
7
09-18-2006 08:22 PM
RiOn
RX-7 & RX-8 Parts For Sale & Wanted
3
08-31-2006 10:23 PM
hoofhearted
1st Generation Specific
4
06-05-2005 02:55 PM
SoRRoW
Insert BS here
6
11-10-2002 08:49 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: starting issue. Trader Score: (6) Join Date: Mar 2009 Location: the d


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.