2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

my car has been sitting a long time i cant start it

Old 03-11-2006, 11:21 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

ill spray carb cleaner in the intake itll turn over but wont stay running, and it wont start at all if i dont, what can be the problem
88rx7user is offline  
Old 03-12-2006, 12:01 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pendleton, Oregon
Posts: 154
Default

before you trying and get it running, you need to do a tune up, all new fluids, new plugs, new wires, could be bad gas in the tank, if its a low amount try adding 1/2+ tank of premium, and some octane booster, if that doesnt work, you may need to dissasemble your carb and clean it out...
nofxpunk_541 is offline  
Old 03-12-2006, 01:16 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Columbia IL/St. Louis MO
Posts: 2,748
Default

ummm, carb on a 88? if you did that, you are retarded.



but you need to tune the car up like nofx said.



how long has the car been sitting for? a month, 6 months, a year, 5 years? if more than a year, you will have even more problems once you start driving it. 5 years? it would not surprise me if the struts shot through the strut towers if you hit a pot hole.



tell us how long it has been sitting, and we can go further from there.
rowtareh is offline  
Old 03-12-2006, 06:23 AM
  #4  
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 75
Default

Yea best anyone can tell ya, until you hook us up with more info is Tune up and fresh gas.
DeformityX is offline  
Old 03-12-2006, 09:58 AM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

Originally Posted by nofxpunk_541' post='807432' date='Mar 11 2006, 10:01 PM

before you trying and get it running, you need to do a tune up, all new fluids, new plugs, new wires, could be bad gas in the tank, if its a low amount try adding 1/2+ tank of premium, and some octane booster, if that doesnt work, you may need to dissasemble your carb and clean it out...
it does not have a carb i am not retarded, i was just tryin to see if it had a spark, its got new fluids, i got the plugs i changed the fuel filter, its got octane booster, its been sitting at least 3 years but it got started every once in a while until i went away. could my fuel injectors be clogged?
88rx7user is offline  
Old 03-12-2006, 10:28 AM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

Originally Posted by 88rx7user' post='807467' date='Mar 12 2006, 07:58 AM

it does not have a carb i am not retarded, i was just tryin to see if it had a spark, its got new fluids, i got the plugs i changed the fuel filter, its got octane booster, its been sitting at least 3 years but it got started every once in a while until i went away. could my fuel injectors be clogged?
it is fuel injected
88rx7user is offline  
Old 03-12-2006, 10:29 AM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

Originally Posted by DJs FC3s' post='807456' date='Mar 12 2006, 04:23 AM

Yea best anyone can tell ya, until you hook us up with more info is Tune up and fresh gas.
is there any way i can clean my injectors without buying new ones?
88rx7user is offline  
Old 03-12-2006, 01:22 PM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

my engine is not getting fuel to keep running i have a new fuel filter and im pretty sure my fuel pump works

what else can it be?
88rx7user is offline  
Old 03-12-2006, 05:07 PM
  #9  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Default

i have this same problem i have a t2 and i changed all the fluids and sparkplugs and oil...but my cars been sitting out for a year and i put in gas and i dont think its mixing with old gas cuz it didnt start at all until i put in new gas....anyways if i hold the key all the way on and leave it there it runs....i can drive it as long its held in place...wth is wrong with my car....
kimxxda1 is offline  
Old 03-12-2006, 08:59 PM
  #10  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Posts: 9
Default

Originally Posted by kimxxda1' post='807508' date='Mar 12 2006, 03:07 PM

i have this same problem i have a t2 and i changed all the fluids and sparkplugs and oil...but my cars been sitting out for a year and i put in gas and i dont think its mixing with old gas cuz it didnt start at all until i put in new gas....anyways if i hold the key all the way on and leave it there it runs....i can drive it as long its held in place...wth is wrong with my car....
wow that is strange..well mine runs when i spray choke cleaner in the intake but wont stay on.im not so sure my fuel pump does work after all. someone told me i would hear it humming if it did work is this true? if its not the case could it be the injectors? or both?
88rx7user is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: my car has been sitting a long time i cant start it


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.