Idle Adjustment??? - NoPistons -Mazda Rx7 & Rx8 Rotary Forum

2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Idle Adjustment???

Reply

 
 
 
Old 02-13-2003, 12:40 AM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Joplin, MO
Posts: 603
Thumbs up

Ok, It's me again; I finished the 79, with the 86 engine, ecu, and stock fuel injection; but it was idleing at 1200 rpm, so i took it to the Rotary Doctor, and he said vacuum leak! So I replaced the LIM (with a fancy metal gasket) all the vacuum lines, and put it all back together just started it tonight and even with the idle adjustment all the way shut it still idles at about 950-1000 rpm, when it should die right? Does that mean i still have a vacuum leak, or is it something else possibly a bad solenoid or switch that the vacuum lines run into?



Thanks for any info
'79rx7 is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2003, 12:50 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vanderhoof,BC(Canada)
Posts: 5,542
Default

Try sparying some WD-40 by the vaccum lines.If it dies down or out then theres a leak at that line.
Racer X is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2003, 03:06 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Lynnwood, WA
Posts: 3,097
Default

Did you set the TPS?
ILUVMY88CABRIO is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2003, 11:59 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

on an airflow meter car a vacuum leak will cause it to idle low. check the fast idle stuff, maybe its sticky



mike
j9fd3s is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2003, 08:27 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Joplin, MO
Posts: 603
Default

Yes TPS was set by the Rotary Doctor, now it does the low-high rev thing were it searches for an idle for about 20 minutes then it stops, also when you start it cold, it doesn't rev up to 2000-3000 rpm since i've put it back together, but the exhuast isn't glowing red hot anymore.



Please help, I'm getting tired of taking it apart and putting it back together just to have the same or another problem
'79rx7 is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rx707
1st Generation Specific
2
06-12-2008 01:02 PM
Dev
2nd Generation Specific
5
05-29-2006 05:57 PM
Red12aRx7
1st Generation Specific
3
10-31-2002 11:27 AM
horn4858
2nd Generation Specific
9
07-14-2002 10:00 PM
Rob x-7
2nd Generation Specific
3
04-09-2002 08:17 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Idle Adjustment???


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.