2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Heater problems

Old 02-09-2006, 10:24 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

OK well my heater has always worked good. i do the coolant seal fix cuz im poor and the junkyard sold me an engine that sucks down coolant so im pissed off about that. afterwards my heater blows outside temperatures, so i replace the thermostat. STILL blows cold as hell. what the hell else did that block weld stuff mess up? winter+no heater=pissed off
cdaleracer669 is offline  
Old 02-09-2006, 10:26 PM
  #2  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

not to mention i flushed the whole system 10 times at least before the coolant seal fix and it didnt fix ****. so i have no ac,powersteering,heater, and my engine sucks coolant. i think the only thing it does good is corner...........
cdaleracer669 is offline  
Old 02-12-2006, 08:53 PM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

anyone??i dont know what else to look at
cdaleracer669 is offline  
Old 02-12-2006, 10:40 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

It sucks down coolant? Where is it going?



puddles on the ground? out the tail pipe? soggy carpet?
89 Rag is offline  
Old 02-12-2006, 11:03 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

im pretty sure the engine is sucking it down.none on the ground. dry carpet.
cdaleracer669 is offline  
Old 02-12-2006, 11:18 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

If the coolant seals are gone, it could be drinking it, but it would certainly show other signs, visible coolant exiting the tailpipe, puddeling on the belly pan/ground, and could run pretty hot/bad.



What's the temp gauge showing?



How often do you have to refill coolant?
89 Rag is offline  
Old 02-13-2006, 10:02 PM
  #7  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

every other day i add a bit. im pretty sure i can smell burnt coolant but none ever comes out the mufflers. it runs fine....starts fine....but i dont know where else the coolant would go. any idea on the heater problem tho? id like a heater when its 20 degrees out
cdaleracer669 is offline  
Old 02-13-2006, 10:38 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 244
Default

Is the return line warm coming from the heater core? (should be the hose coming from the fire wall to the radiator I think) If it is, then the flap across the heater core is stuck or your temp control is messed up. If it isn't, your heater core or a line is probally clogged.



What was your coolant seal fix?
jefraney is offline  
Old 02-13-2006, 10:43 PM
  #9  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

the one described on rotaryressurection. the block seal stuff u put in. when i get time ill check to see if the heater hose gets hot
cdaleracer669 is offline  
Old 03-01-2006, 10:37 PM
  #10  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: pueblo, colorado
Posts: 193
Default

ok i felt the hose from the block to the firewall. its warmish-hot but not as hot as the return hose to the radiator. so assuming it isnt hot enough, what would be the problem? assuming it is plenty hot enough, what could be the problem?
cdaleracer669 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Heater problems


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.