2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Couple Efi Questions.

Old 03-08-2004, 11:03 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Miami, Florida
Posts: 1,591
Default

Ok I got tired of haveing my idel lumpy as **** so im gonna start trouble shooting it.



I realized one thing to day I have my 86 Injectors running on my 88 ECU would this have any Ill effect considering they are diffrent Impedance?



Another Thing my seconday injectors are not fireing. I Reved the motor up to 6K then I disconnected both secondary injectors and reved it and the engine reved the same with no hesitation.



My engine has to have a forced vacume leak I have the preassure sensor dissconected if I plug in the nipple where the vac hose goes the engine dies. If I do plug it in I have to raise the idel and it gets even lumpier.



What would cause the secondary in jectors not to fire?

Does having the 86 injectors with the 88 ECU cause an thing?

What could be causing this need for a vacume leak?



Any help would help you guys.
RX7 13B 4 UR AZZ is offline  
Old 03-08-2004, 11:14 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

Take the injectors out and have then cleaned.



I'm not positive for 88 and older engines, but unless under a load, on 89+ engines, if the secondary sleeves don't actuate in neutral, I can't imagine why the secondary injectors would need to add fuel.
89 Rag is offline  
Old 03-08-2004, 11:16 PM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Miami, Florida
Posts: 1,591
Default

I Am gonaa have to take it out on the street with the secondary ijectors disconected to see if it is only onder load that the fire!
RX7 13B 4 UR AZZ is offline  
Old 03-08-2004, 11:30 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Portland, OR
Posts: 2,467
Default

Like I said, on 88 and older engines I'm not 100% sure, but you can certainly tell the difference if you drive the car on the street w/o secondary injectors, The car would run like complete **** ( I don't recommend doing this)



Have your injectors cleaned, do a tune-up, check all the grounds, basically, go over all the low dollar items from least to most expensive and remember:



These cars are fast approaching two decades old; rubber wares out, wiring gets brittle, dirt and grime are everywhere, it never hurts to be tedious when inspecting and repairing.
89 Rag is offline  
Old 03-08-2004, 11:33 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

you need to make sure you're running the right impedance injectors. the ecu's are all the same, if the car had low impedance injectors they added a resistor pack, so the ecu always sees high impedance.



it does make a difference although i forget which way it runs richer and which way runs lean.



the car will rev up with no load on just the primaries, its when you add load it really needs the fuel



mike
j9fd3s is offline  
Old 03-08-2004, 11:36 PM
  #6  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Miami, Florida
Posts: 1,591
Default

I think i do have a resistor pace in my enging bay but in not sure I will have to take pics. any one got any info on if the 86 injectors are of diffrent impedance that nie 88 injectors.
RX7 13B 4 UR AZZ is offline  
Old 03-08-2004, 11:38 PM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

86 should be low, what year is the car? the resistor box is like under the airbox, if it has one
j9fd3s is offline  
Old 03-08-2004, 11:44 PM
  #8  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Miami, Florida
Posts: 1,591
Default

My car is an 86 Sport When I swaped in my 88 SE motor I left the 86 injectors on but the 86 ecu was fucked so I just threw in the 88 ECU
RX7 13B 4 UR AZZ is offline  
Old 03-08-2004, 11:47 PM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

Originally Posted by RX7 13B 4 UR AZZ' date='Mar 8 2004, 09:44 PM
My car is an 86 Sport When I swaped in my 88 SE motor I left the 86 injectors on but the 86 ecu was fucked so I just threw in the 88 ECU
oh then its fine, as long as you kept the 86 harness
j9fd3s is offline  
Old 03-08-2004, 11:48 PM
  #10  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Location: Miami, Florida
Posts: 1,591
Default

can you help a brother out on why I need to have a vacume leak to keep the car running?



J9fd3s you got aim?
RX7 13B 4 UR AZZ is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Couple Efi Questions.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.