2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Clutch Pedal Vibrating

Old 05-19-2004, 10:33 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Tulsa, OK
Posts: 739
Default

Driving home, something in the clutch made noise, like the adjuster rod came loose again, and I was able to get it to the side of the road...adjuster rod was fine, albeit at the end of the engagement...I turned it back a few twists, and now with the clutch out the pedal vibrates...WTF?
ambassador_josh is offline  
Old 05-20-2004, 12:45 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: A2, MI
Posts: 453
Default

How old's the clutch? could you possibly have bent the clutch disk a little, or worn out a bearing?
toplessFC3Sman is offline  
Old 05-20-2004, 03:02 AM
  #3  
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Southern California
Posts: 87
Default

you know... mine used to do the same thing, but when i pushed the pedal in just a bit. I just changed out the whole clutch since I was slipping anyways. Maybe a throw out bearing? I know when I replaced the clutch it was making a loud ding-ding noise very rapidly, like someone ringing a bell. When I replaced the throw out bearing it stopped. That's my guess.
Nan da yo! is offline  
Old 05-20-2004, 07:42 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cedarville, New Jersey
Posts: 141
Default

sounds like a throwout bearing gone south
FDRacing is offline  
Old 05-20-2004, 08:20 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Tulsa, OK
Posts: 739
Default

dammit, I just replaced that mugg like a month and a half ago!!!
ambassador_josh is offline  
Old 05-20-2004, 08:53 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 1,679
Default

did you grease the bearing? Is the pedal adjusted within factory specs?



i'll say the disc is fucked
Apex13B is offline  
Old 05-21-2004, 10:02 AM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Eastern PA
Posts: 1,801
Default

I don't know if its just the NA s4's but I swear every one I've had has noise from the TO bearing even after only 5k miles of replacing it. On the 86 I had the trans rebuilt and a new Mazda stock clutch & bearings put in and it ended up making noise around 10k miles.
FCmaniac is offline  
Old 05-21-2004, 02:11 PM
  #8  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Tulsa, OK
Posts: 739
Default

thanks guys
ambassador_josh is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bart3lz
2nd Generation Specific
2
01-10-2004 03:47 PM
madeinnuyawk
2nd Generation Specific
12
12-20-2003 02:35 PM
Dumbrotorkid
3rd Generation Specific
7
09-09-2003 06:10 PM
pmr2000
2nd Generation Specific
12
12-19-2002 09:08 PM
treceb
Insert BS here
7
02-20-2002 04:41 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Clutch Pedal Vibrating


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.