2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

car wont start

Old 01-08-2011, 12:35 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

I have an 86 n/a rx7 with 46k on the engine. Yesterday I was driving home and the hose behind the intake manifold blew, I turned the car off right away and fixed the hose and let it cool down. I started it up and drove about 3 more miles and it started to get hot again so I turned it off again right away. Got the car home and now its turning over but won't start.. I'm fearing that I blew the coolant seals..
EastonH8 is offline  
Old 01-11-2011, 03:48 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Folsom, CA
Posts: 737
Default

it could have flooded try the deflood method if you dont know what it is its pull the 2 egi fuses from the engine bay then wot (wide open throttle) for 10 seconds 3x replace fuses wot until start but as for your over heating problem recheck your radiator and make sure its full check for leaking coolant and feel your rad hoses to make sure they are still soft you might have a tiny leak somewhere that you cant see without it running recheck the hose that you replaced and make sure there isnt a kink in it if its the one im thinking it is
RicerJ is offline  
Old 01-11-2011, 08:28 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

I installed a kill switch to the fuel pump a long time ago. When I try and turn it over coolant bubbles and gargles. I checked the compression wasn't good plus water was on the dip and spark plugs wet.
EastonH8 is offline  
Old 01-12-2011, 12:27 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Folsom, CA
Posts: 737
Default

Yea you blew it might have even cracked the coolant paths
RicerJ is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ROTARYROCKET7
2nd Generation Specific
8
06-24-2003 02:08 PM
ethannyc1
2nd Generation Specific
12
05-07-2003 09:46 PM
88Turbo
2nd Generation Specific
18
04-18-2003 11:04 PM
Apollorx7
2nd Generation Specific
9
04-07-2003 12:54 PM
Shane.Trammell
2nd Generation Specific
63
02-04-2003 10:53 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: car wont start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.