2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Any Ideas?

Old 05-09-2004, 04:02 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: MN
Posts: 392
Default

ok well I finally have a solid 750-850 idle, the car runs smooth and everything. My injectors are not up to par, theyre not flowing their full 550cc. The problem is that if I'm giving the car a little more gas on the on ramp, or maybe boosting like 3-4psi, and then shift into 3rd, it will bogg and dump all the boost, at that point I cannot accelerate any more, if i hit the gas I can make boost according to my boost gauge, but the car just sits there and makes a low tone bogg noise. with my foot off the gas its at 25in vaccume. I have to take it out of gear, put it back in and hit the gas and then it goes fine. If it happens to make it through third it just happens into 4th. I'm getting a e6k within the month, and bigger secondaries and having the primaries cleaned, but if its something else someone recognizes I'd like to fix it.
TII777 is offline  
Old 05-09-2004, 04:46 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Peoria, AZ
Posts: 10,906
Default

Get the damn injectors cleaned already. Thats probably why your idle hunts.
1Revvin7 is offline  
Old 05-09-2004, 05:37 PM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

check for codes? how do you know your injectors dont flow? the idle hunts because the ecu needs to have a certain rpm range before its stable, if you're too hig or too low it will hunt
j9fd3s is offline  
Old 05-09-2004, 06:31 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,315
Default

Originally Posted by j9fd3s' date='May 9 2004, 04:37 PM
check for codes? how do you know your injectors dont flow? the idle hunts because the ecu needs to have a certain rpm range before its stable, if you're too hig or too low it will hunt
He had them flow tested, 350cc...
BigTurbo74 is offline  
Old 05-09-2004, 07:29 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

Originally Posted by BigTurbo74' date='May 9 2004, 03:31 PM
He had them flow tested, 350cc...
then its never gonna run right! thats prolly why it wont boost, its out of gas
j9fd3s is offline  
Old 05-09-2004, 08:22 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Peoria, AZ
Posts: 10,906
Default

Originally Posted by j9fd3s' date='May 9 2004, 07:29 PM
then its never gonna run right! thats prolly why it wont boost, its out of gas
yea no ****, I've been telling him to get them cleaned for a long time.
1Revvin7 is offline  
Old 05-09-2004, 11:56 PM
  #7  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: MN
Posts: 392
Default

i will get them cleaned, i just dont have the money right now. When i get my haltech and secondaries I'll have all four stock injectors and the new 1600's cleaned.
TII777 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
93FDGT3540
Single Turbo Discussion
99
03-12-2015 12:19 PM
bladeboy66
3rd Generation Specific
4
12-24-2004 11:25 AM
rowtareh
2nd Generation Specific
33
06-18-2004 05:19 PM
loudazzrx7
2nd Generation Specific
1
09-27-2003 07:32 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Any Ideas?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.