2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

13 N/A running on 1 rotor? A little help please!

Old 03-22-2011, 11:51 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Wichita, Kansas
Posts: 3
Default

Hey guys I need some help! I just got the spark issue figured out (accidently) and now this! I'm getting fuel and I'm getting spark. It sounds like my motors running on 1 rotor. No power, sounds weird (like timing is off) its not I checked, no throttle response, sounded like timing is off but I re did the timing and no change. I held it at 3K rpm and had my friend spray starter fluid in the AFM while I revved the motor, it felt and sounded like it it just came to life so I'm assuming maybe one of the injectors is bad/clogged. I revved it to 6K and held it and pulled the injectors accesible without having to remove the intake manifold and nothing changed...wtf???!!! Can someone help me??? I'm losing it! Anyone know how to diagnose a rotory engine that sounds like its running on 1 rotor? It slowly climbs rpms but has very little throttle response and no power. It did sit for awhile (I think a year or 2) does anyone think it would be okay if I drove it under a load and tried to redline it to maybe unclog or free up the apex seals? When I rev it in neutral its not getting me anywhere. I'm wondering if taking it under a load would help. Also ima put a half a can of seafoam in my gastank tommorow to help free up the injectors and if that helps then ima do an emergency oil change because I've heard mixed emotions about rotory engines and seafoam...Help!
Dori240sx is offline  
Old 03-23-2011, 12:12 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Folsom, CA
Posts: 737
Default

Best thing i can think of is pull a pair of plugs and rotate by hand to see if its stuck
RicerJ is offline  
Old 03-23-2011, 12:24 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Wichita, Kansas
Posts: 3
Default

Originally Posted by RicerJ View Post
Best thing i can think of is pull a pair of plugs and rotate by hand to see if its stuck


You mean pull the leading and training spark plugs and see if it rotates by hand? I used a mirror when I first got the rx7 and looked in there when I rotated it. I seen it was moving.
Dori240sx is offline  
Old 03-23-2011, 12:37 AM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Folsom, CA
Posts: 737
Default

I ment like a poor mans compression test like pull both leading or trailing and see if you got combustion in both housings for 3 rotations
RicerJ is offline  
Old 03-23-2011, 06:28 AM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: peru, IN
Posts: 1,833
Default

On my fd I had an issue where the plugs came loose on the injectors making it actually run on one rotor. Check all your connectors, especially around the area you were working in before
thatpoorguy is offline  
Old 03-27-2011, 05:38 PM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: Wichita, Kansas
Posts: 3
Default

I'm beginning to think its the injectors...there either unplugged, clogged, or shot...fml. OFF WITH THE INTAKE MANIFOLD!
Dori240sx is offline  
Old 03-29-2011, 06:00 AM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: peru, IN
Posts: 1,833
Default

You should only need to pull the uim. Best of luck!
thatpoorguy is offline  
Old 03-29-2011, 10:26 PM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Folsom, CA
Posts: 737
Default

I think thats what he means just have a new gasket
RicerJ is offline  
Old 03-30-2011, 07:59 AM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wayne NJ
Posts: 1,440
Default

send them out for cleaning and replace the orings and uim gasket. makesure u dont break any vac lines and replace any that look like ****
jwteknix is offline  
Old 03-30-2011, 02:35 PM
  #10  
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: NY
Posts: 170
Default

you will know when your running on one rotor. The L and T plugs on the back rotor on mine both fouled. It sounded like a chainsaw or a weed wacker.
blandry23 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Ricer240sx
2nd Generation Specific
3
10-15-2007 09:41 AM
bb7110
20B Forum
1
05-05-2007 08:22 PM
Seppuku
2nd Generation Specific
11
01-22-2003 06:09 AM
sleeperRX7
2nd Generation Specific
10
09-19-2002 06:28 PM
OKIERX-7
2nd Generation Specific
14
07-28-2002 07:18 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 13 N/A running on 1 rotor? A little help please!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.