2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

*88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

Old 04-16-2015, 04:03 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 4
Default *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

Hey all im new to the fourm and to the rotary world. Been reaching alot before i wrote this so please bear with me if any info is missing* please let me know.

So heres what i have:
*88 n/a body/chassis i bought for a drift car, it came with mods/removal after sitting for a year.* 88 s5 rotor housings engine was rebuilt with new seals and streetport.* S4 wire harness and ecu. All emissions are removed, rats nest removed, air pump removed, oil injectors removed, fan delete, egr delete, powersteering removed. New spark plugs/wires. Stage 2 clutch.
*I still have the bac valve installed replaced throttle stop adjuster screw set to original location.* Iv added duel electronic fans and mishimoto radiator, air/fuel ratio guage, oil press/temp guage, boost guage, and water temp guage.

Iv replaced the fuel filter, cleared vacuum leaks with new hoses and installed restrictor pill before pressure sensor. Replaced the turbo charging pipe and top and bottom hoses for intercooler. Replaced stock remp sensor and air temp sensor. All wires are hooked to correct place. Just missing plug for o2 sensor.

So heres the situation:
When i start the car no throttle it will crank over and start, rev to 1000rpms hold there for 5 seconds then quits running. No stutter just dies. If i have someone flutter the maf it will run a few seconds longer but will die out just the same, same rmp rev. Thought it was a fuel issue so i jumper wired the fuel relay under dash and itll flood out the engine. Deflooded the engine. Opened up the maf and watch as it starts, it will regulate air on its own. Now i havent tested my injectors but assuming that if it runs good for the short time something is cutting them off. I bought the restrictor pill after reading if the pressure sensor reads a spike in air it will cut fuel. No change after installation. I havent adjusted the bac yet. Tonight i was going to test the TPS and adjust if need be. And i do have spark on all plugs.

Now also another confusion i have is the fuel pump relay and resistor? Is that needed on turbo models? I dont see a plug for it anywhere on the harness. Iv been using the wire diagrams on pdf for the entire car.

Im starting to get lost and drift season is nearly here. If someone can point me in the right direction id greatly appreciate it. Im trying to exhast all my options step by step to get the car running right.* Sorry for such a long post, wanted to get all info out there.

Thank you in advance

Last edited by 88turboswag; 04-16-2015 at 04:13 PM.
88turboswag is offline  
Old 04-22-2015, 08:25 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: I don't really exist ...
Posts: 486
Default Re: *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

are you sure you do not have a vacuum leak?
diabolical1 is offline  
Old 04-22-2015, 09:37 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 4
Default Re: *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

Everything is plugged up that isnt being used and the lines that are used are new. The way i checked is to pressurize the system and see is it leaks
88turboswag is offline  
Old 04-24-2015, 07:57 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: I don't really exist ...
Posts: 486
Default Re: *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

will it stay running if you use the throttle?
diabolical1 is offline  
Old 04-25-2015, 12:03 AM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 4
Default Re: *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds

Adding throttle doesn't help. Iv read on here that not having the o2 sensor hooked up will cause a fuel cut is this correct?
88turboswag is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
elllerdustin
3rd Generation Specific
4
09-05-2012 03:18 PM
SayNoToPistons
2nd Generation Specific
13
10-19-2006 11:12 PM
Buzzbomb
1st Generation Specific
10
06-06-2006 08:11 PM
TII777
2nd Generation Specific
17
11-23-2005 07:27 AM
kaoliu
2nd Generation Specific
1
12-20-2004 06:25 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: *88 rx7fc TII starts but dies out after 10 seconds


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.