2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

Not A Clue With Why It's Not Doing Right

Old 03-23-2004, 02:09 AM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 227
Default

Well my car died on me today which scared the **** outta me, i automatically thought "oh no, apex seal" but no all that stuff is fine. so i let the car sit for a while, let it unflood, and boom started.



But this problem has been happening for the past couple of weeks that when the car is warmed up, it doesn't want to start unless i hit the gas a lot, and ontop of that, when im driving it doesn't act like it's getting gas very well anymore, like i can hit the pedal and it "coughs" would be the best way to describe what happens. It won't immediately like, go fast and it was just fine a couple weeks ago so i don't know what happened from then to now. I let my car get really low on gas to the point i had to get my mom to take me to put some gas in a gas can and get it back to my crib so I could put some in. Im going to replace the fuel filter tomarrow so hopefully that fixes the problem but i have this aching feeling that's NOT the problem. So, any suggestions would be nice to have.
Veritas is offline  
Old 03-23-2004, 10:59 AM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: California
Posts: 22,466
Default

i was gonna say fuel filter, ive seen aftermarket ones rust and clog themselves
j9fd3s is offline  
Old 03-23-2004, 11:28 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Eastern PA
Posts: 1,801
Default

Check your pulsation damper too just to be safe and make sure its not leaking. Also it sounds like your injectors could be leaking, you might want to have them cleaned or install a bleeder line on the return line. I think they sell that at Mazdatrix. You can get your injectors cleaned and calibrated at Marren Injection or RC engineering.
FCmaniac is offline  
Old 03-23-2004, 01:03 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Peoria, AZ
Posts: 10,906
Default

Originally Posted by FCmaniac' date='Mar 23 2004, 12:28 PM
Check your pulsation damper too just to be safe and make sure its not leaking. Also it sounds like your injectors could be leaking, you might want to have them cleaned or install a bleeder line on the return line. I think they sell that at Mazdatrix. You can get your injectors cleaned and calibrated at Marren Injection or RC engineering.
Yes check the pd! Same symptoms happened to BigTs n/a. There is a loss is fuel pressure somewhere.
1Revvin7 is offline  
Old 03-23-2004, 09:28 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: LA, USA
Posts: 1,622
Default

While driving shuts off or idleing?? Check for fuel leakage in case ias precaution
turborotor is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Eatmyclutch
Insert BS here
1
03-28-2006 12:31 AM
matts86fc3s
2nd Generation Specific
19
11-22-2005 11:23 PM
banzaitoyota
Insert BS here
46
09-30-2003 11:55 PM
ShadowRacer
Drag Racing Time Slips
12
04-02-2003 01:04 AM
SoRRoW
Insert BS here
4
06-28-2002 11:05 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Not A Clue With Why It's Not Doing Right


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.