2nd Generation Specific 1986-1992 Discussion

5th & 6th Ports Don't Work!

Old 02-20-2004, 09:45 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 52
Default

This afternoon I hooked up a system to my friend's 86 GXL, I pulled it into the air pump hose, then into a valve then into the actuators. With my air compressor I could make the ports open easy. But with the motor, nothing. If I adjust it right they with move alittle on idle down, but thats it. Not even with the valve wide open at 6k, nothing. Ideas

John
John415 is offline  
Old 02-20-2004, 09:49 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: east meadow, new york
Posts: 419
Default

did you open up the exhaust? becuase the s4's required back pressure from the exhaust to open up the 5/6th ports.
g_dripht-alex is offline  
Old 02-20-2004, 09:51 PM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 52
Default

I did the air pump mod, so you don't need the exhaust. There are no cats to supply the bad pressure anyway.
John415 is offline  
Old 02-20-2004, 10:12 PM
  #4  
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Hell (Colorado School of Mines)
Posts: 517
Default

I dont know about the air pump actuation, but on exhaust actuation the ports only open under load, not in neutral.
CGeek2k is offline  
Old 02-20-2004, 10:22 PM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 52
Default

They are suppose to open in neutral with the air pump
John415 is offline  
Old 02-20-2004, 10:24 PM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ky
Posts: 2,725
Default

Originally Posted by CGeek2k' date='Feb 21 2004, 12:12 AM
I dont know about the air pump actuation, but on exhaust actuation the ports only open under load, not in neutral.
Its not like stock anymore its setup to where the air pump provides the pressor the exhuast used to.
Seppuku is offline  
Old 02-21-2004, 10:17 AM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Boston Ma.
Posts: 1,420
Default

Did you try operating the actuators by hand? They should move easily.
RONIN FC is offline  
Old 02-21-2004, 11:04 AM
  #8  
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Canada
Posts: 3,502
Default

Originally Posted by John415' date='Feb 20 2004, 08:22 PM
They are suppose to open in neutral with the air pump
And they will if the mod was done properly. It did for me, no load required.
ColinRX7 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jack
2nd Generation Specific
4
05-26-2004 05:26 PM
R45
2nd Gen F.A.Q.'s
25
04-27-2004 10:01 AM
RX7 13B 4 UR AZZ
2nd Generation Specific
9
04-30-2003 06:41 PM
Rotorboy317
2nd Generation Specific
13
05-29-2002 03:51 PM
wdwflash
Insert BS here
2
03-24-2002 05:39 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 5th & 6th Ports Don't Work!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.